Bir hizmete, fikre ya da ürüne yapacağınız yatırımlarda rakiplerinizi tanımadan ve başlangıçta neleri organize etmeniz gerektiğini bilmeden yola çıktığınızda sizi bazı riskler bekliyor olacaktır. Pazarın ve rakiplerin durumu, yatırımların teknik bilgisi, yatırımın ne kadar sürede geri döneceği ya da projenin karlılığı gibi konular hakkında bilgi sahibi olduğunuza yeteri kadar inanıyor musunuz? Bu soruların cevabı sizde ya da firma yöneticilerinizde var ise fizibiliteniz var demektir. Eğer bu sorulara yanıt veremiyor ya da kararsız kalıyorsanız, bu konuları çözüme kavuşturmadan yatırımlarınızı yönlendirmemeniz en doğru adım olacaktır. Pazar araştırması, rakip analizleri, yatırım için teknik bilgiler, yatırımın ekonomik yönü, kaynak gerekliliği ve projenin karlılığı gibi konularda sizi en doğru şekilde yönlendireceğimiz fizibilite danışmanlığı Turna Danışmanlık tarafından sağlanmaktadır. Vermiş olduğumuz fizibilite danışmanlığı sayesinde çok sayıda başarılı yatırım hayata geçmiştir. Siz de fizibilite danışmanlığı hizmetimizden faydalanarak fizibilite raporunuzu uzmanlarımıza hazırlatabilir ve ileride nelerle karşılaşabileceğiniz konusunda şimdiden bilgi sahibi olabilirsiniz.

Fizibilite Danışmanlığı Nedir?
Her sektöre göre ekonomik, teknik, mali analizler sunan danışmanlık hizmetidir. Fizibilite danışmanlığı sizlerin işi ile ilgili alacağı tüm kararları sorgulayan ve en iyi şekilde yönlendirmek için öneri sunan hizmetin adıdır. Yaptığınız, yapmayı düşündüğünüz ya da planladığınız işlere yönelik olarak yıl bazında sermaye ihtiyacı, kar, zarar gibi önemli verileri size önceden sunan fizibilite danışmanlığı hizmeti ile aldığınız tüm kararları gözden geçirerek işletmenizin geleceği için en doğru kararı vermeniz hedeflenmektedir.

Fizibilite Danışmanlığının Faydaları Nelerdir?
Profesyonel uzmanlar tarafından hazırlanan fizibilite raporu size iş dünyasında adım atacağınız her konuda rehberlik sağlamaktadır. Size finansal destek sağlayacak kurum ve kuruluşları ikna etmek için somut bir çalışma olarak kabul edilen fizibilite çalışması, yatırım konularındaki en önemli rapordur. İş fikriniz çok iyi ya da çok benzersiz olsa bile fizibilite raporunuz olmadan yatırım için kaynak kullanmaya başlamamanız önerilmektedir. Doğru yatırım için fizibilite raporunuzu elinize almalı, projenizi ve çıkan sonuçları bir arada değerlendirmelisiniz.
Turna Danışmanlık tarafından hazırlanacak fizibilite çalışması ile genel iş stratejinizi oluşturabilir ve pazarlama planınızı net bir şekilde belirleyebilirsiniz.

Fizibilite Raporunda Neler Göreceksiniz?
Yatırım maliyeti, yıllık giderlerin hesaplanması, döviz ihtiyacı, yatırım bedelleri, finansman planı, sermaye, kredi & faizler, fon akış tablosu gibi ihtiyacınız olan tüm veriler mali konular aşamasında sizlere sunulmaktadır. Pazarlama aktiviteleri, fiyat ve paketler, ana & ara sektörler, rekabet gücü, rakipler ve pazar genişliği gibi analiz gerektiren konularda satış ve pazarlama bölümleri de ele alınmaktadır. Kurumsal konular, kurum stratejileri, vizyon & misyon, görev dağılımı, personel ihtiyacı, denetleme gibi işleyiş ile ilgili konularda operasyon kapsamındadır.